Плачковци
zaglavie-vhod-1024x439

Среща за обмен на идеи

На 25 октомври 2016 година Регионалният експертно-консултативен информационен център /РЕКИЦ/- Габрово организира среща за обмяна на идеи „Добри практики“, на която присъстваха представители на читалищата в област Габрово. Гостуваха представители на читалища и РЕКИЦ- област Перник.
Четири читалища от нашата област, съответно от общините Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна презентираха свои успешни културни прояви.Община Трявна бе представена от НЧ „Пробуда-1924“-гр.Плачковци. Чрез снимки, текст и музика читалищните дейци се запознаха накратко с дейността на читалището, а акцентът бе върху Конкурса за изпълнители на българска популярна песен „Планински славей“- Плачковци 2014 и 2015 година. Припомняме, че конкурсът събра на читалищната сцена млади хора от цялата страна, които се състезаваха в две възрастови групи с изпълнения на популярни песни от български автори.Оценяваше ги жури с председател Маргарита Хранова, която изнесе и рецитал за плачковската публика.
Презентацията предизвика интереса на присъстващите и заедно с другите културни прояви стана повод за творчески контакти между читалищата от Габровска и Пернишка област.

gabrovo_2016_2 gabrovo_2016_3

По материали на Читалище “Пробуда-1924” град Плачковци.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

− 1 = 1