Плачковци
DSC_8050_1

Националния празник 3 март в Плачковци и Трявна

На площад Илинден в град Плачковци под звуците на патриотични песни и стихове започна честването на 138 годишнината от Освобождението на България. Официални гости на тържеството бяха кмета и заместник кмета на община Трявна, Председателя на общинския съвет и общински съветници от Плачковци. Кметът на град Плачковци г-н Борислав Стоянов прие строя на почетната формация на РК „Капитан дядо Никола” и издигна националното знаме. След това отправи приветствие към гражданите по случай националния празник 3март Празничната програма продължи с изпълнения на самодейни певчески и танцови групи при Народно читалище „Пробуда – 1924“ – гр. Плачковци. Кметът на града, официалните лица и граждани поднесоха венци и цветя на паметника на загиналите във войните до Първата световна война включително, намиращ се в двора на църковния храм „Св.пророк Илия”.
Националният празник 3 март бе отбелязан и в село Енчевци с празнична програма и поднасяне на цветя на паметника на загиналите в борбите за национално освобождение. Цветя бяха поднесени и на паметника на загиналите в квартал Нейковци.
След това празничното настроение бе пренесено на площад „Капитан дядо Никола” в град Трявна. Кметът на община Трявна г-н Дончо Захариев прие строя на почетната формация на Регионален клуб „Капитан дядо Никола” и бе издигнат националния флаг. Г-н Захариев отправи приветствие към гражданите по случай националния празник 3 март. Програмата продължи с изпълненията на ученици от СОУ „Петко Р. Славейков” и класа по народно пеене при Школа по изкуствата към Народно Читалище “П.Славейков1871“. Танцова формация „Зорница“ – гр. Трявна и Клуб по фолклорни танци „Балкани” – гр. Трявна изпълниха народни танци и хора. Празничната еуфория продължи с всеобща веселба. Вечерта празникът завърши със спектакъла „Звук и светлина”.

Маркирани с:

Подобни статии

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *